توسعه بازار

توسعه بازار

برای توسعه بازار و کسب و کار روش های زیادی از سوی شرکت های متخصص در این امور ارائه شده است

  • 9 دی 1396
  • 6472
توسعه بازار

برای توسعه بازار و کسب و کار روش های زیادی از سوی شرکت های متخصص در این امور ارائه شده است

تعیین اندازه بازار نکته کلیدی در مرحله توسعه محصول و تحقیقات بازار است.

برای توسعه بازار و کسب و کار روش های زیادی از سوی شرکت های متخصص در این امور ارائه شده است که در ادامه با دو مورد برگزیده در زمینه توسعه بازار آشنا خواهیم شد.
 
1. ارزیابی اندازه بازار
برای شروع و یا توسعه کسب و کار و ارزیابی پتانسیل موفقیت، باید درک مناسب و کافی از اندازه بازار داشت. اندازه بازار وابسته به تعداد مشتریان یک محصول می باشد. تعیین اندازه بازار نکته کلیدی در مرحله توسعه محصول و تحقیقات بازار است.


در زمان ارزیابی بازار، باید بتوان بازار در دسترس و بازار هدف(احتمالی) را از یکدیگر جدا کرده، بازار احتمالی شامل پتانسیل کل بازار برای محصول مورد نظر می باشد. البته این میزان محدود به مشتریانی است که بر اساس ظرفیت و موقعیت جغرافیایی می توان جذب کرد.

لازم به ذکر است که برای داشتن رشد پایدار، بایستی درصد کافی از بازار را در دست داشت. بازار محصولات عمومی معمولا تولید کنندگان بسیاری داشته(رقیب) که قطعا نحوه بازاریابی و تجارت را با مشکل مواجه خواهند کرد. تعیین بازار حقیقی به دلیل دستیابی به مقدار سود دهی کسب و کار از اهمیت بالایی برخوردار است و به تهیه منابع مالی پروژه های جدید کمک می کند.


ارزیابی وسعت و اندازه بازار
دو فاکتور مهم در ارزیابی وسعت و اندازه بازار وجود دارد. اول، شناسایی مشتریان متناسب با کالا که با ارزیابی معیارهای دموگرافیک مرتیط با بازار انجام شده است. مثل: جنسیت مشتریان، مقدار درآمد سالیانه آنها دوم، تعیین تعداد افراد متناسب با معیارها؛ به هنگام ارزیابی، نکته قابل توجه سیستم ارسال و تحویل محصول می باشد باید این نکته را در نظر داشت که در صورت عدم داشتن کانال های توزیع نمی توان از پتانسیل های موجود در بازار بهره برد.

منابع ارزیابی اندازه بازار
قبل از ورود به بازار باید اعداد و ارقام و محاسبات دقیق در اختیار داشت.
سازمان آمار منابع دقیقی در زمینه تبادلات و میزان خرید مشتریان از کالاهای مختلف را ارائه می کند. که به محاسبه شاخصه قیمت گذاری برای مصرف کننده کمک می کنند. این شاخصه اندازه تغییرات قیمت در یک بازه زمانی مشخص را اندازه گیری می کند. که می توان از آن به عنوان شاخص ارزیابی پتانسیل مصرف و اندازه فروش محصول، استفاده کرد.
از جمله منابع ارزیابی اندازه بازار می توان به: گمرک جمهوری اسلامی ایران، بانک مرکزی، وزارت صنایع، وزارت جهاد کشاورزی و یا به وزارت خانه ها، سندیکاها و اتحادیه های مرتبط اشاره کرد.

تکنیک های بازاریابی برای نظارت و ارزیابی استراتژی های مورد استفاده در بازار و دستیابی به اهداف آینده، استفاده میشود

تصمیم گیری در ارزیابی اندازه بازار
اندازه بازار تاثیر بسیار زیادی به روی موفقیت کسب و کار در دراز مدت دارد. قبل از شروع کار و تولید محصول جدید باید تحقیقاتی در خصوص مشتریان و بازار انجام داده تا بتوان با توجه به اطلاعات بدست آمده استراتژی‌های بازاریابی متناسب با کالا را تنظیم کرد.

2. بازاریابی
تکنیک های بازاریابی برای نظارت و ارزیابی استراتژی های مورد استفاده در بازار و دستیابی به اهداف آینده، استفاده میشود و شامل:


تحلیل رقبا
صاحبین کسب و کارهای کوچک؛ محصولات، خدمات و استراتژی های بازاریابی خود را در سطح منطقه ای، ملی و بین المللی برای حفظ و جذب مشتریان بیشتر، با سایر رقبا مقایسه می کنند. تحلیل رقبا شامل بررسی محصولات و خدمات جدید رقبا، ارزیابی استراتژی های بازاریابی و تعیین موفقیت یا عدم موفقیت آنها است.

از اطلاعات بدست آمده می توان برای توسعه استراتژی ها استفاده کرد. به عنوان مثال، یک خریدار جعلی به شرکت رقیب رفته تا از روند ارائه خدمات آنان به مشتری و غیره اطلاعات کسب کند.


تحلیل مشتریان
برای تهیه تصویر جزئی از مشتریان باید از روش تحلیل مشتری استفاده کرد. تحلیل مشتری شامل، جمع آوری داده ها، مرتب کردن(جدول بندی) اطلاعات جهت مقایسه، است. این اطلاعات می توانند شامل داده های جغرافیایی، سن، جنسیت مشتریان، میانگین خرید محصولات، مقدار خرید قبل از تبلیغات و فروش ویژه و یا بعد از آنها باشد.


گروه های کانونی
با شناسایی مشتریان هدف می توان پتانسیل موفقیت محصولات و یا خدمات جدید، ارتقا روش های بازاریابی و فروش و تاثیر منابع مالی طرح را تعیین و آزمایش کرد؛ مانند: گروه های کانونی متشکل از 10 تا 15 نفر، که درباره نقاط قوت و ضعف کالا یا خدمات به طور کامل بحث کرده و ایده های بسیاری را برای رفع ایرادات کالا و خدمات موردنظر بیان می کنند.


نظرات مشتریان

 فرآیندی مشابه آزمایش مطالعات است اما به جای تحلیل و بررسی و ایده پردازی درباره آینده محصول، خدمات و روش های بازاریابی موجود در بازار، به طور مستقیم از مشتریان و مردم اطلاعات کسب می کند. این روش میتواند شامل کامل کردن پرسشنامه توسط مشتریان، پاسخ به سوالات شخصی به صورت تلفنی بعد از خرید محصول باشد.
یکی دیگر از این روش ها شامل درخواست بازخورد مشتریان با تهیه لیستی از انواع کالاها و خدماتی که مشتریان به آنها نیاز داشته و هنوز از سوی شرکت ارائه نشده است، می باشد.


تحلیل قیمت
در تجارت های کوچک، تحلیل قیمت، تصویر کلی از ارزش محصولات در بازار را نشان می دهد. تحلیل قیمت روش مناسبی برای تعیین استراتژی های کاهش قیمت کالاها است و باعث می شود تا روش های بازاریابی را در صورت نیاز تغییر داده. برای انجام تحلیل قیمت، باید نکاتی نظیر: توزیع و قیمت های فعلی محصولات را بر اساس استراتژی های بازاریابی در نظر گرفت. بعد از تعیین قیمت می بایستی تمام اعداد و ارقام مرتبط با بودجه و همینطور قیمت های جایگزین محصول را با یکدیگر مقایسه کرد.

منبع:

smallbusiness

www.marsdd.com

تهیه شده در گروه تولید محتوی سپینود شرق
کلیه حقوق این وبسایت متعلق به موسسه سپینود شرق می باشد. 

نظرتان را ثبت کنید